28/09/2012 om 13:19

Niet alles ligt stil in tijden van crisis

Song popCrisis, werklozen, gedwongen ontslagen, maar daarentegen wel een nieuw beursrecord voor Apple, miljoenen voor die populaire app en luxe vakanties. Tegenwoordig, in de tijd waarin veel mensen op zijn/haar geld moeten letten wordt de tegenstrijdigheid, het verschil tussen arm en rijk, steeds sneller zichtbaar. Nou mogen we niet stellen dat mensen die in Nederland op de kleintjes moeten letten ‘arm’ zijn, want persoonlijk denk ik dat wanneer je nog steeds eten op je bord hebt, een dak boven je hoofd en schone kleren aan dat dat niet écht ‘arm’ is. Wellicht wel voor een lang als Nederland, maar vergelijk het eens met landen als Afrika..

Afijn dat is niet waar we het dit artikel over gaan hebben, want daar wordt inmiddels alleen nog maar over geschreven. We gaan het over de mogelijkheden hebben, want ja mogelijkheden zijn er nog steeds wanneer we het nieuws rondom apps, elektronica en merken als Apple in de gaten houden. Eigenlijk is het nog niet eens zo moeilijk, ontwikkel een razend populaire app en je bent binnen.

Klinkt makkelijk, niet? Je moet er natuurlijk wel computer- en elektronische kennis voor hebben en tja daar kan het nog wel eens aan schorten bij de gemiddelde Nederlander. Toch biedt het hoop dat wanneer je denkt ‘nu kan er echt niets meer bedacht worden’ er plotseling weer een vrachtlading met nieuwe trends en producten voor je ligt. Dit gebeurde met Angry Birds in 2009, het spel is inmiddels al meer dan één miljard(!) keer gedownload, maar ook na Angry Birds kwamen er nog populaire apps, zoals WordFeud dat daarna weer opgevolgd werd door het immens populaire DrawSomething en nu is men druk in de weer met het raden van de juiste song met SongPop.

Tegenwoordig zie je dat spellen in één keer immens en wereldwijd populair zijn, maar na een korte periode dan ook weer langzaamaan verdwijnen. In de huidige samenleving werkt alles dan ook vaak zo, maar kijk eens terug aan vroeger. We wisten wellicht toen niet hoe populair de spellen wereldwijd waren die wij speelden omdat er geen smartphones waren en facebook nog niet bestond, maar tot op de dag van vandaag wordt het populaire Bubble Shooter nog steeds gespeeld. Juist, dat spel waarbij je voorwerpen zo snel en goed mogelijk uit de lucht naar beneden haalt. Het is inmiddels in honderden verschillende varianten beschikbaar, maar nog steeds wordt het dagelijks gespeeld. En wat te denken van 3-op-een-rij? En woordzoekers?